Nilsson har segerreceptet klart inför avgörande semifinalen

Johan Nilsson. Foto: Tommy Holl/IBL

Alingsås HK hade det riktigt jobbigt mot YIF i den fjärde kvartsfinalen i Ystad. Ikväll spelas den femte och helt avgörande i Alingsås och AHK:s lagkapten vet vad som krävs för att laget ska ta sig till semi, det berättar han för Handbollsligan.se.

ANNONS

– Vi kollade mycket på matchen i torsdags och måste vara mer beredda på deras andrafas där dom bara kör på. Dessutom måste vi vara mer disciplinerade framåt i början av matchen och inte släppa iväg Ystad, säger Johan Nilsson till Handbollsligan.se.

YIF drog ifrån tidigt och även om Alingsås höll jämna steg efter det orkade man inte riktigt komma ikapp i matchen.

– Man ger såklart aldrig upp och med fyra-fem raka mål direkt hade vi skakat dom. Men vi kom aldrig riktigt nära så dom blev nervösa, säger Nilsson till Handbollsligan.se.

Johan Nilsson har en ny roll i år då han tog över som lagkapten när Max Darj flyttade till Bundesliga.

– Det har varit både väldigt roligt och utmanande. Sedan trodde jag kanske att det skulle kännas mer annorlunda än vad det faktiskt gjort, det mesta har rullat på som vanligt. Den stora skillnaden är att jag har lite mer ansvar utanför själva handbollen, jag får vara med och bestämma lite olika saker. Annars har man rollen man alltid haft i laget, säger han till Handbollsligan.se.

LÄNK: Nilsson: ”Känner ett större ansvar”

Kvällens match startar 19:00 och sänds på C More.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here