Niklas Kraft stannar i Ystads IF

Niklas Kraft, Ystads IF. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Niklas Kraft har varit en av Handbollsligans bästa målvakter de senaste säsongerna och nu har stjärnan skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Ystads IF.

– Jag ser väldigt mycket fram mot att fortsätta i YIF ytterligare två säsonger. Jag tycker att stämningen i klubben är väldigt inspirerande och det ska bli spännande att se vad framtiden har att erbjuda för Ystads IF, säger Niklas Kraft i ett pressmeddelande.

Niklas Kraft kom till Ystads IF från Alingsås HK inför årets säsong. Kraft har imponerat från start och fortsatt sin fina utveckling som verkligen tog fart i AHK. Nu belönas Kraft, som är uttagen i den svenska bruttotruppen till VM, med ett nytt tvåårskontrakt.

– Niklas är en erfaren målvakt som ger trygghet och stabilitet till vår defensiv. Lägg därtill hans förmåga att vara bäst när det gäller så förstår man varför han varit landslagsaktuell under hösten. Samarbete med försvaret har blivit stadigt bättre sedan han kom i somras så jag är jätteglad att vi kan fortsätta den utvecklingen i ytterligare två år, säger huvudtränaren Oscar Carlén.