Nämn Lugi för Önnered och de får något svart i blicken

Bild: Hampus Jildenbäck, LUGI HF. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Senast Lugi och Önnered möttes var i säsongsinledningen. Då var det inget snack om saken, Lugi var överlägsna och tog en lätt hemmaseger med tio måls övervikt mot ett vilset Önnered. Sedan dess har Önnered fyllt på med både poäng, självförtroende och en trygghet på hemmaplan. Så det fanns visst fog för att det kunde bli en jämn match. Men det blev det inte. Redan efter 23 minuter ledde Lugi med 11 mål. Önneredspubliken hoppades på ett mirakel men högre makter hade annat att göra ikväll.

I första halvleken slog Lugi an tonen direkt. Nästan hundraprocentig utdelning på avsluten samtidigt som Önnereds försvarsspel saknade aggressivitet. I Önnered var avsluten för tama samtidigt som Lugi visade hur man skapar en försvarsmur med taggtråd på toppen. Önnered kom ingen vart, Lugi kom dit dom ville. Ett litet mikroskopiskt hopp tändes för Önnered när man till halvtid lyckades minska underläget från elva mål till nio, 11-20! Men samtidigt skulle i så fall Lugi i övermod slå av rejält på takten. En något orealistisk tanke med tanke på hur engagerat Lugitränaren Tomas Axnér manade på sina spelare. Någon bjudning var inte att vänta.

Men hör och häpna, ett tag såg det ändå ut som att Önnered skulle få hjälp från ovan. Efter att ha gjort fyra raka mål på knappa fyra minuter i inledningen av andra halvlek började man ana ett mirakel. Önnered spelade plötsligt med hjärta och smärta, Lugi överraskades av energin hos motståndarna. Hastigt och lustigt såg det ut att bli en riktig match, som lägst låg Önnered bara fyra mål bakom. Men efter den totala urladdningen hos hemmaspelarna började krafter och koncentration att svikta. Sakta men säkert började Lugi hitta sitt rätta jag igen samtidigt som Önnered i desperation tog för tidiga avslut och spelade mest på chans.

– Vi gör en pissdålig första halvlek, tränaren skällde ut oss och det blev lite bättre. Vi hade inte rätt inställning i första, sade Önnereds kapten Rasmus Just.

– Det höll på att bli jobbigt i andra, vi fick lite panik. Skönt det ordnade sig till slut, sade Hampus Jildenbäck i Lugi.

Bäste man på plan var Rasmus Just, om inte första halvlek räknas. Rasmus som ser ut som en viking och spelar med en vikings hjärta gjorde alla sina sju mål i andra halvlek.

Bäst sett över hela matchen var Hampus Jildenbäck i Lugi. Nio mål bokfördes på hans konto.

Lugi har ett lag bland ligans 3-4 bästa. Just nu med ett rejält psykologiskt övertag mot Önnered, som istället får bevisa att dom hör hemma i ligan i nästa match mot Karlskrona, en viktig streckmatch.

Slutresultat: 27-36

Önnered: Rasmus Just 7, DanielBlomgren 5, David Sandberg 5, Victor Rhodin 3, Mirko Vicentijevic 3, Anton Schulze 1, Hugo Bengtsson 1, Christoffer Örtenwall 1, David Wattström 1
Lugi: Hampus Jildenbäck 9, Lucas Pellas 7, Alfred Jönsson 7, Anders Hallberg 4, Markus Sjöbrink 2, Axel Morand 2, Carl Möllerström 2, Casper Käll 2, Hampus Henningsson 1