Meriterad målvakt klar för Karlskrona

Foto: Torbjörn Sunesson

Karlskrona har under en tid jagat en ny målvakt och nu har man hittat honom. Vladan Abramovic är klar för klubben. 

Montenegrinen har provspelat med Karlskrona under veckan och är nu alltså klar för klubben.

– Han gjorde ett oerhört starkt intryck på alla oss så kallade experter. Vi såg en tydlighet vi saknat och en kille som är både kaxig och ödmjuk. Det var många om budet och vi har verkligen Ulf Schefvert att tacka för den här övergången, säger sportgruppens ordförande Jens Köhne i ett pressmeddelande.

Även Abramovic verkar nöjd med övergången.

– Det kändes riktigt bra, med både laget, tränaren och klubben. Många bra spelare och en tränare som vet vad han vill, säger han.

Målvakten har även representerat Montenegro i alla ungdomslandslag, mellan 16-21 års ålder och har planen klar för framtiden:

– Mitt mål är att spela i landslaget och då är Sverige ett perfekt steg för mig.

Abramovic är god vän till IFK Kristianstads Nebosja Simic som talat väl om både ligan och HIF Karlskrona:

– Vi spelade ihop under landslagsåren och han tyckte verkligen att jag skulle komma till Sverige. En bra liga med tuffa spelare och bra handbollsklimat. Han har även sagt att Karlskrona har ett bra handbollslag som behöver en bättre målvakt. Senaste säsongerna har laget många uddamålsförluster och där ska jag bidra med avgörande räddningar.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Jag ser fram emot det, både att spela för laget och för publiken, som jag hört mycket gott om, avslutar Vladan Abramovic.