Mer premiärdramatik – precis lika mellan Malmö och Ystad

Jesper Johansson. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Både HK Malmö och IFK Ystad bidrog med intensiv handboll och skaparglädje framför målen. Spänningen höll sig till slutsignalen och Skånelagen kvitterade ut en poäng var efter 32–32.

Ystad var betydligt bättre än vad försäsongen skvallrat om. Niometersuppställningen med Jostein Epland, Jesper Johansson och Felix Spross var dessutom mer samspelt än förväntat så pass få matcher in i samarbetet.

Det tog bortalaget till tre måls ledning i första halvlek. Malmö drog nytta av Anton Blickhammars oömma spelstil och Hampus Jildenbäck var spjutspets i kvitteringsjobbet som bar frukt innan paus.

I andra halvlek fortsatte Epland och Johanssons prickskytte i kombination med framspelningar från Spross. Ystad var till och med fem mål före när Malmö stängde flera försvarsluckor och komt tillbaka på nytt.

Det var ingen riktig målvaktsmatch med 64 jämnt fördelade mål. Slutminuten gav lite revansch till Adam Krantz och Måns Landgren som räddade slutsiffrorna till 32 lika.

HK Malmö–IFK Ystad 32–32 (16–16)