Mattias Windahl stärker skadedrabbat IFK Kristianstad

Mattias Windahl i Tyresö. Foto: Michael Göthe.

IFK Kristianstad är skadedrabbade på mittnio och nu meddelar de att de gjort klart med Tyresös Mattias Windahl för resten av säsongen. Windahl ansluter omedelbart.

Skadelistan är lång för IFK Kristianstad och nu agerar de för att stärka laget inför slutspelet. På Deadline Day hämtar de in mittnian Mattias Windahl från Allsvenska Tyresö.

– Vi har gjort en totalvärdering över skadesituationen i truppen och sett ett behov att få in ytterligare en spelare på nio meter. Vi vill inte vara sårbara mot slutspelet och är därför i behov av att säkra upp truppen. Det dök upp en möjlighet med Mattias som gäller säsongen ut. Han har kvalitéer i sitt man-man spel och en målfarlighet som kan komma att vara värdefull för oss. Efter att fört en dialog med honom har vi kommit fram till att detta är en bra lösning och Mattias är en seriös och ambitiös spelare som passar in i vår miljö, säger tränaren Jonas Wille i ett meddelande på klubbens hemsida och fortsätter:

– Han är också klar över konkurrenssituation och vet läget att det kan ändras efterhand som spelare kommer tillbaka. En bra situation för bägge parter, Mattias har antagit utmaningen och är klar med förutsättningarna som gäller och vi behöver stärka truppen, avslutar han.

Windahl har tidigare spelar för Eskilstuna Guif och ansluter till Kristianstad omedelbart och är spelklar redan till nästa match. Han är med i toppen på skytteligan i Allsvenskan trots att han Tyresö ligger en bra bit ned i tabellen. Ett tungt avbräck för Stockholms-klubben inför säsongsavslutningen.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IFK Kristianstad (@ifk1899)