Matssons avskedsgåva – Hammarby säkrade seriekontraktet på Liseberg

Johan Nilsson. Foto: Claus Meyer

Nyligen stod det klart att Hammarbys trotjänande tränare Kalle Matsson lämnar klubben inför nästa säsong. Men han lämnar över ett lag som spelar i Handbollsligan även då. Kontraktet säkrades efter bortavinsten mot Redbergslid med 26-24 (8-15).

Bajen kom till Lisebergshallen i sann nedfyttningsform – fem raka förluster. Hemmalaget stod med tre raka vinster och finfint målsnitt. Dessutom har RIK siktet inställt på den viktiga fjärdeplatsen som innebär hemmafördel i slutspelet. Men det var stockholmarna som visade vägen i Göteborg.

När Martin Dolk satte sitt andra för söndagen till 5-1 efter åtta minuter anade man vart kvällen skulle sluta i Liseberg. Matssons gäng spelade med självförtroende, fint målvaktsspel av Hellberg och neddraget tempo. Det passade inte RIK där frustrationen syntes och slarvfel som räckte till Hisingen. Hammarby nyttjade momentum och ledde i halvtid med hela 15-8.

– Killarna spelar med ett leende på läpparna och kunde slappna av medans motståndarna inte alls kommer in som de vill. Vi gör en jättebra första halvlek och vi kan till och med kontra in några till om vi är riktigt effektiva, sa Kalle Matsson på klubbens hemsida.

Redbergslid lyckades komma närmre i andra. Med kvarten kvar låg hemmalaget bara under med tre mål, men närmre än så kom man inte förrän matchens sista mål. Vinst med 26-24 för Hammarby som därmed spelar i Handbollsligan även nästa år.

Redbergslid, som är två poäng bakom Lugi på fjärdeplatsen har en match mindre spelad än skåningarna och bättre målskillnad. Så man har fortfarande hemmafördelen i sina egna händer.

Redbergsilds IK: Jonathan Carlsbogård 7, Olivier Wigmark 4, Tobias Johansson 4, Daniel Wester 3, Martin Adolfsson 3, Simon Örtelind 1, Albin Stenberg 1, Pontus Mellegård 1.

Hammarby IF HF: Martin Dolk 7, Anders Wik-Rydberg 7, Patrik Fahlgren 4, Bastien Genty 3, Johan Nilsson 2, Nils Pettersson 2, Adam Blanche 1.