Matchens tre stjärnor: IFK Skövde–IFK Kristianstad

Fabian Norsten, IFK Skövde. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

IFK Skövde har tagit kommandot i semifinalserien mot IFK Kristianstad, detta efter seger i den första semin med 25–22.
Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Fabian Norsten

När IFK Skövde slog ut Alingsås HK var det Håvard Åsheim som var bäst på plan. Trots det fick norrmannen inte vakta målet mot IFK Kristianstad, utan istället fick Fabian Norsten Henrik Signells förtroende. Den unge målvakten var riktigt bra matchen igenom och visade varför Skövde kommer att bli svårbesegrat i det här slutspelet med två så pass vassa målvakter.

Två stjärnor – Jack Thurin

Thurin var inte sådär överjävligt bra i spelet som han kan vara, men lik förbannat var han hemmalagets bästa offensiva spelare och målskytt. När han inte gör mål på egen hand är han fenomenal på att hitta sina lagkamrater i bra lägen. Fin insats och då finns det ändå mycket mer att plocka fram i kommande matcher för den långe högernian.

En stjärna – Gustaf Banke

Fick lite överraskande chansen från start och tackade för förtroendet genom att göra mängder av fina räddningar, vissa på rena frilägen. Tolv räddningar på 28 skott blev det innan han konstigt nog blev utbytt med drygt 15 minuter kvar.