Matchens tre stjärnor: Hammarby–IFK Kristianstad

Albin Selin, IFK Kristianstad. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad lyckades efter mycket om och men besegra Hammarby efter att Albin Selin avgjort matchen på slutet. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor –  Albin Selin

Vilken häftig karriär han har haft så här långt, Albin Selin. Från att ha knappt ens ha varit tilltänkt till en plats i A-laget till att vara en av seriens bästa högersexor och det bara på ett drygt år. Effektiv i läget, både från kanten som på kontring och vid straffsituationer. Satte dessutom det avgörande målet till 25–27, hans nionde mål i matchen.

Utvecklingskurvan pekar spikrakt uppåt och fortsätter Selin så här väntar en proffskarriär inom kort.

Två stjärnor – Anton Hallbäck

IFK Kristianstad körde över Hammarby i den första halvleken och en stor anledning till det var Anton Hallbäck. Högernian bidrog med mål, assist, bollstölder och bra försvar. Syntes inte lika mycket i andra halvlek, men fortfarande en otroligt viktig spelare för IFK.

En stjärna – Linus Bergh

Vilket inhopp av Bergh! Första matchen i Handbollsligan för honom och då höll han Hammarby kvar i matchen efter sitt inhopp efter ungefär halva den första halvleken.