Martin Dolk förlänger i Hammarby

Martin Dolk, Hammarby. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Ur-Hammarbyaren Martin Dolk vet vilka färger som gäller de kommande tre åren. Till att börja med återvänder hans Bajen till Handbollsligan och det finns också personliga mål att sikta mot.

– Jag vill vara med så länge jag kan, mitt mål är att nå 20 säsonger i Hammarbytröjan, säger han till klubbens hemsida.

Dolks förlängning i två säsonger gör honom till Hammarbyspelare över 2023/24. Så dags ska Hammarby har återupprättat sin status, menar han.

– Det var inget, för mig, att tänka på. Jag är så oerhört taggad på att se vart klubben är på väg, både sportsligt och föreningsmässigt. Min tro är att detta inom en snar framtid kommer vara en riktigt proffsig klubb och att väldigt många kommer vilja spela här, säger Dolk till klubbens hemsida.

31-åringen hade ett stukat fjorår med skadebekymmer men någonting gott kom ur det onda. Efter comeback under våren dröjde det inte länge innan Dolk var med och tog upp laget en division.

Elitseriens skyttekung 2013 är tillbaka i högsta serien och får ta itu med både kantspel och distanstryck.

– Alla vet vilken högstanivå han har och det handlar om att han är där så ofta som möjligt. För att vara det krävs att han håller sig skadefri och får kontinuitet i såväl spelande som träning. Martin har haft en lång resa i Hammarby och utvecklats mycket som spelare och vid sidan av planen. Varken han eller vi är färdiga nu, utan vi ska jobba stenhårt för att fortsätta bli bättre, säger Hammarbys vd Kalle Matsson till klubbens hemsida.

Länk: Dolk fortsätter i Hammarby till 2024