Mario Lipovac om övergången: ”En klubb på uppgång”

Mario Lipovac, IFK Kristianstad. Foto: IFK Kristianstad

Det blir bara två säsonger i IFK Kristianstad för Mario Lipovac, som nu har skrivit på för Ystads IF inför nästa säsong. Mittsexan själv är övertygad om att det är helt rätt val. 

Dagens stora nyhet i Handbollsligan är det faktum att IFK Kristianstad gör sig av med mittsexan Mario Lipovac inför nästa säsong, samtidigt som klubben lyckats förlänga kontraktet med islänningen Arnar Freyr Arnarsson med ytterligare ett år.

Ystads IF var snabbt framme och såg till att värva Mario Lipovac, som under sina många år i elithandbollen gjort sig ett tungt namn. Om vi ska tro mittsexan själv var det enkelt val att välja Ystads IF.

– Det är en klubb som är på uppgång och som vill framåt. Jag vill vara med på den resan. Jag valde att gå hit för en helhet, för både mig och min blivande fru och allting passade väldigt bra. Därför blev det Ystad. Målsättningen är att vinna så mycket man kan, säger Mario Lipovac enligt klubbens officiella hemsida.

Tidigare i veckan gjorde Ystads IF också klart med Jan ”Proppen” Karlsson som nu utvecklingsansvarig i den sportsliga ledningen. Därtill ser det ut som att Carl Löfström lämnar klubben efter säsongen. Med andra ord händer det en hel del saker i skånska Ystads IF.