Måndags-TV: Viktiga matcher i Handbollsligan står för underhållningen

Kristianstads Adam Nyfjäll jagar Ystads IF Alexander Borgstedt. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Med juluppehåll i allt fler serier börjar antalet matcher att kolla på för den handbollsintresserade att skalas ner till antalet. Längre fram i veckan drar dock SHE igång igen efter VM-uppehållet, men fram tills dess står Handbollsligan för den primära underhållningen.

Tabellåttan Lugi tar emot Jönköpingslaget Hallby, och i och med Hallbys något ojämna prestationer den senaste tiden kan matchen bjuda på precis vad som helst. Mest troligt väntar dock en jämn match där de båda lagen kommer behöva kämpa ordentligt för att få med sig två viktiga poäng i tabellen.

Det bjuds även på ett klassiskt skånederby denna måndagskväll. Detta när Ystads IF gästar IFK i Kristianstad för en kamp om två poäng. Lagen ligger i nuläget på samma poäng i tabellen, IFK har dock två färre matcher spelade, vilket ger hintar om en jämn och framförallt bra match mellan de två skånelagen.

Slutligen ställs Helsingborg, som har haft det tufft hittills med tio ihopplockade poäng på arton matcher, mot tabellfemman Skövde. En match som borde ligga i Skövdes händer, men som givetvis är öppen fram tills dess att slutsignalen går.

Tablån i korthet:

Lugi HF – IF Hallby HK (19:00)

IFK Kristianstad – Ystads IF HF (19:00)matchen visas på Sportkanalen

OV Helsingborg – IFK Skövde (19:00)

Alla matcher går att se på Cmore