Måndags-TV: Slutspelsposition på spel i västderby (19:00)

Christoffer Brännberger. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

IK Sävehof och Alingsås HK kan förbättra sin sjätte- och sjundeplats väsentligt i sluttabellen. Enklaste vägen uppåt är två poäng i den ovissa måndagsmatchen i Partille.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Handbollsligans hemsida snackar upp tungviktsmötet med Christoffer Brännberger. Mittsexan hoppas på bra formbesked i hemmacomebacken efter skada.

– Jag har haft en inflammerad axel och spelat med den sedan början av säsongen. Vi bestämde oss för att läka den ordentligt istället för att spela halvhjärtat. Nu hoppas jag att den ska hålla säsongen ut, säger han till handbollsligan.se.

Kristianstad borta var Brännbergers första match tillbaka. Sanningen att säga kan Sävehofs ha ännu mer nytta av 28-åringens försvarskompetens och engagemang i en tajt och laddad duell mot lokalkonkurrenten.

Förra gången vann Alingsås med 38–32, Brännberger var en tre spelare som fick se avslutningen från sidan med rött kort.

– Jag hoppas alltid på många känslor. Då är det roligast själv att spela. Att två lag kommer upp i nivå och bryr sig om poängen. Sedan hoppas jag på annat resultat bara, såklart, säger han till handbollsligan.se.

HK Malmö och Hammarby IF inleder också veckan med matchkväll. Hammarby vill gärna kontra på helgens AIK-seger som betydde grönvitt i den absoluta botten. Malmö går för att förstärka tredjeplatsen och slipa på formen med två förluster i de tre senaste matcherna.

Handbollsligan 4 mars
(19:00) HK Malmö–Hammarby IF
(19:00) IK Sävehof–Alingsås HK
Matcherna sänds direkt i C More.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here