Månadens spelare i Handbollsligan: Olafur Gudmundsson

Olafur Gudmundsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån

Olafur Gudmundsson har under hela säsongen visat sin stora betydelse för IFK Kristianstad och under februari har han verkligen dominerat. Nu belönas islänningen med att bli utsedd till månadens spelare i Handbollsligan.

28-åringen kom tillbaka från VM med Island och visade inga tecken på trötthet, snarare tvärtom. Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson säger så här om sin landsman:

– Olafur Gudmundsson är förmodligen ligans mest komplette niometersspelare när det gäller försvar-kontring-anfall och dessutom som ledargestalt för klubb och omgivning. Hans roll och betydelse som pådrivare, ikon och vinnarskalle blir ännu viktigare nu när Kristianstad går in en slutfas på säsongen med ytterligare ett tränarbyte, säger Andrésson till Handbollsligan.se.

Det har varit turbulent i IFK Kristianstad på sistone, Ola Lindgren är inte längre kvar och in har Ljubomir Vranjes kommit. ”Ljubo” har dock inte hunnit sätta sin prägel ännu.

– Efter tre träningar och en match? Nej. Han bjöd i alla fall på en annorlunda matchgenomgång inför mötet med Sävehof i onsdags. Svårt att berätta här, men den skiljde sig från Olas, säger Gudmundsson till Handbollsligan.se.

Månadens lag februari:

Målvakt: Tobias Thulin, Redbergslid (2,8)
Vänstersex: Lucas Pellas, Lugi (3,8)
Mittsex: Nicklas Grundsten, Karlskrona (3,7)
Högersex: Christopher Hedberg, Skövde (2,6)
Vänsternio: Adam Lönn, Malmö (3,7)
Mittnio: Daniel Ekman, Eskilstuna Guif (4,3)
Högernio: Stig Tore Moen Nilsen, Kristianstad (3,2)

LÄNK: MÅNADENS SPELARE I FEBRUARI: OLAFUR GUDMUNDSSON

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here