Målvaktsnytt i Aranäs

Daniel Bergquist. Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån.

Kungsbackaklubbens stöttepelare mellan stolparna, Daniel Bergquist har kritat på ett nytt kontrakt. Dessutom belönar HK Aranäs framtidsnamnet Alexander Lindén som når elittruppen efter flera år i de yngre leden.

Daniel Bergquist står för rutinen i Aranäs keeperuppställning, under 2020/21 såväl som under två ytterligare säsonger med ett färskt avtal.

– Det är en trygghet att stanna. Tanken är väl någonstans att jag ska lämna över till de unga på sikt. Att ta dem under mina vingar och agera lite mentor, säger han till Norra Halland.

När Aranäs satsar vidare med sina sista utposter kommer Bergquist bland annat att kampera ihop med löftet Alexander Lindén.

För närvarande tränar 17-åringen med eliten några gånger i veckan. Kommande säsong, över 2023/24 knyts han ännu tätare till moderklubbens främsta lag.

– Det känns självklart väldigt bra, jag har spelat i HK Aranäs i hela mitt liv och det känns roligt att klubben har förtroendet för en att vara en del av vision 2023, säger han till klubbens hemsida.

– Det blir väldigt spännande att se hur Alex tar sig an utmaningen, han känns riktigt het och det blir kul att ha med honom i laget de närmaste säsongerna, säger Hallbäck till klubbsajten om det kommande tillskottet.