Målvakternas kamp gav slutligen Redbergslid två poäng

Redbergslids målvakt Adam Krantz. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Kvällens match i Handbollsligan visade sig bli en både svängig och spännande historia. Vad som stundtals såg så bra ut för Redbergslid var det ett par minuter senare istället gästande IFK Skövde som visade upp. Med räddningsprocent på 47% respektive 43% var det dock framförallt de två målvakterna som visade upp sig från sina bästa sidor under matchen. 

Hemmaspelande RIK inledde matchen starkt när de snabbt drog iväg till en 4-1. När Signell begärde timeout efter sex spelade minuter gav det snabbt utdelning dock, och Skövde hade redan efter ett par minuter kvitterat till 4-4. Så fortsatte sedan matchen, med ett stundtals stort övertag för Redbergslid följt av en stark upphämtning från gästerna.

I den första halvleken var det dock Adam Krantz i RIK:s mål som totalt dominerade matchen med sina 65% i räddningar, vilket också gav hand Redbergslid en fyramålsledning i paus efter x minuters måltorka för Skövde.

Halvtidsresultat: 12–8

I den andra halvleken fortsatte det svängiga spelet precis som i den första. Skövde hämtade snabbt upp underläget från den första, men åkte strax därefter på en lång måltorka på nytt och gav Redbergslid chansen att återigen dra ifrån till en fyramålsledning. Med en dryg kvart kvar att spela stod resultattavlan på 20-16, men än var den svängiga matchen långt ifrån över.

Håvard Åsheim var den målvakt som istället fick visa upp sig rejält under den andra halvleken, och han var en stor faktor till att Skövde var kvar i matchen över huvud taget med tio spelminuter kvar. Ännu en upphämtning från gästerna ledde till en riktig rysare till match under slutminuterna, där Adam Krantz dock slutligen var den som gick segrande ur målvaktskampen och fixade två starka poäng till sitt Redbergslid – efter något som måste ha varit ett av historiens längsta anfall i slutminuten.

Redbergslids IK – IFK Skövde HK 27–25 (12–8)