Malmö tappar serieledningen efter hemmaförlust mot Hallby

Alingsås Axel Franzen. Arkivbild. Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån.

Under torsdagskvällen spelades tre matcher i Handbollsligan. Topplagen Malmö och Alingsås tog emot varsitt lag på hemmaplan och YIF drabbade samman med Skövde på hemmaplan i Ystads Arena. Här hittar ni en sammanfattning från de tre matcherna. 

HK Malmö – IF Hallby HK 29–31 (13–17)
Malmö behövde minst ett poäng för att hålla kvar Alingsås bakom sig i toppstriden av tabellen, men nykomlingarna Hallby tog återigen chansen att leverera på topp när de är som minst favorittippade och plockade med sig ytterligare två nya poäng.

Jönköpingslagets tredje raka vinst kom efter en ledning som hållit i sig genom i princip hela matchen. Redan halvvägs in i den första halvleken drog gästerna ifrån målmässigt och inför halvtidsvilan hade de blåvita spelarna hunnit skapa sig en fyramålsledning. Malmös Hampus Nygren åkte dessutom på ett direktrött kort under avslutningen av den första halvleken.

Genom den andra halvleken var det Hallby som styrde rodret tiden ut, och Malmö var aldrig riktigt nära en kvittering – utan istället fortsatte dra iväg och var som mest uppe i en ledning med sju mål. En upphämtning av hemmalaget i matchens slutskede resulterade dock i ett allt mer jämnt slutresultat, som i den sista spelminuten fastställdes till 29–31.

Målbäst under matchen var Hallbys Adam Tumba med nio fullträffar.

Matchprotokoll >>

Alingsås HK – IFK Ystad 36–31 (22–16)
Efter en jämn inledning på matchen mellan Alingsås och IFK Ystad var det, efter ett par mållösa minuter för gästerna, hemmalaget som tog greppet om matchen halvvägs in i den första halvleken. De uppenbart poäng Alingsåsspelarna hann sedan upp över 20 gjorda mål innan halvtidsvilan – och ledningen höll sen både i sig och ökade under den andra halvleken.

Redan med 15 minuter kvar av matchen var det tydlig fördel för hemmalaget, som då hade skapat sig en stabil sexmålsledning – och de skulle inte låta gästerna komma mycket närmre. Under de tio sista minuterna var det relativt målfattigt från båda håll, men i slutsekunden kunde William Andersson Moberg fastställa slutresultatet till 36–21 för sitt Alingsås.

I och med vinsten, samt att Malmö förlorade sin match, går alltså Alingsås på nytt upp i ledning med ett poäng inför grundseriens sista omgång som spelas nästa tisdag.

Matchprotokoll >>

Ystads IF HF – IFK Skövde 23–27 (13–14)
Drabbningen mellan tabellens fyra och femma slutade upp i en jämn match där lagen följdes åt fram till början av den andra halvleken. Gästerna var sen det något starkare laget, och drog snabbt ifrån till en ledning som gav dem någorlunda kontroll över matchen. Fem måls skillnad med tio minuter kvar reducerades till fyra av hemmalaget – men Skövde kammade hem segern och klättrar därmed förbi IFK Kristianstad och tar över tredjeplatsen i tabellen.

Matchprotokoll >>

Tabell >>