Malmö mosade AIK – på pallen inför uppehållet

Magnus Persson jublar under handbollsmatchen i mellan AIK och HK Malmö. Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån.

Botten mot toppen, resultatet mellan AIK och HK Malmö blev därefter. Med Magnus Persson på väg mot fin form och Robin Paulsen Haugs aktiva bollmotningar gick det lekande lätt. Bortasegern skrevs till 31–19 i Solnahallen.

Magnus Persson har haft en omväxlande höst med positiv formkurva som nyförvärv i Malmö. Borta med skadekänningar i början, allt bättre i julmånaden och som allra bäst när laget fått upp ångan med nya segrar.

Det blev sex mål mot Ystads IF på annandagen och sju till mot AIK. Vilket ihop med den samlade laginsatsen gör Malmö till ensam tvåa i skrivande stund. En handfull lag skuggar på en eller två poängs avstånd.

Robin Paulsen Haug kan verkligen konsten att spika igen och gjorde ett övertygande försök med 60 procent räddningar och bara sex insläppta mål efter paus.

AIK med femmålsskytten Ola Pewik var ett slaget lag tidigt i andra halvlek och får samla kraft för vårens viktigare matcher. Det givna målet blir att hämta in den knappa marginalen till Hammarby och övriga lag som ligger ovanför.

Malmö får vänta på sin slutliga placering, tvåa eller trea inför VM-uppehållet. Oavsett ett utfall som ger positiva signaler med tanke på lagets skadestatus.

– Jag tycker att vi har gjort det godkänt hittills men jag tycker det finns en större kapacitet. Vi får under uppehållet möjlighet att gnugga samarbete mer och skadade spelare som Adam (Lönn) och Otto (Lagerquist) kommer tillbaka och blir viktiga, sade Magnus Persson till Sydsvenskan.

AIK–HK Malmö 19–31 (11–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>