Mäktig vändning av Alingsås mot Guif

Jesper Konradsson. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Alingsås tog ledningen med 2-1 i matcher mot Guif efter 33 – 26 hemma i Estrad.

Oj vilken härlig slutspelskväll i handbollen. Dels hade vi dramat mellan Ystad och Malmö men också denna kamp mellan Alingsås och Guif som även den innehöll det mesta.

I första halvleken chockade nog gästerna hemmapubliken något med att glida ifrån till 2-7 och AHK tvingades till dubbla timeouter för att inte falla igenom totalt. Daniel Ekman i Guif var fullständigt lysande och gjorde mål på allt. Det var underjamare, hoppskott, hela registret. Underbar lirare som nog till och med Alingsåsarna kunde uppskatta.

Det var bortaledning 14-18 i paus där Guif som sagt hade fint kommando men ett orosmoln: målvaktsspelet. Alingsås målvaktspar hade totalt 2 (!) räddningar i den första halvleken och det vet vi alla att sådant brukar inte hålla i sig i 60 minuter.

Så blev det heller inte. Hemmalagets Mikael Aggefors landade på 10 räddningar i den andra halvleken och med det kom också en vändning i matchen. Hemmalaget vann andra med 19-8, en mäktig vändning.

Totalt 33 – 26 och nu fördel Alingsås med 2-1 i matcher inför nästa match som spelas i Eskilstuna på måndag den 25 april. Avkast 19.00 i Sporthallen, ta er dit!

Alingsås HK – Eskilstuna Guif  33 – 26 (14–18)

Alingsås
Felix Claar 7, Jesper Konradsson 7, Andreas Flodman 6 (1), Emil Frend Öfors 5, Johan Nilsson 3, Oscar Bergendahl 2, Marcus Enström 1, Daniel Tellander 1, Måns Gerdtsson 1

Guif
Daniel Ekman 9, Emil Andersson 6, Mathias Tholin 4, Jesper Lindgren 3, Richard Blank 2, Daniel Pettersson 1, Helge Freiman 1

Publik: 1 892