Lugistjärnan tackade nej till spel i Bundesliga

Hampus Jildenbäck, LUGI HF. Foto: Lars-Erik Nilsson

Skador för tyska Göppingen har gjort att man letar en ny högerkant för några månader. Man vände sig mot Lugis Hampus Jildenbäck – som valde att tacka nej.

Frisch Auf! Göppingens tränare Magnus Andersson blickade hem mot Sverige och Lund för att ersätta klubbens skadespelare. Något som Lugis tränare Axnér inte var överförtjust över då han nyligen kallade Jildenbäck för ligans bästa högersexa.

Men som tur var för coach Axnér och hela Lugi, halva Lund (?), var den 30-årige kantstjärnan inte så sugen på en kortflytt heller.

– Just nu trivs jag väldigt bra. Jag har en bra roll i laget med stort inflytande, bor i Malmö och håller på att komma in i ett nytt jobb. Det är många bitar som stämmer och då kände jag att det inte var värt att sticka. När jag vägde det var Göppingen några månader inte tillräckligt attraktivt, sa Hampus Jildenbäck till Sydsvenskan.

Göppingen värvade istället in slovaken Tomas Urban.
För Jildenbäcks del så går hans kontrakt ut efter säsongen och Europa-suget finns där, meddelar han till svenskan. Men en sak i taget. Först gäller ett hett och tufft Skånederby mot suveräna Kristianstad i Kristianstad.

Matchen börjar ikväll klockan 19:15.