LUGI tog sina andra raka vinst när Guif gästade

Fredrik Olsson i matchen mellan Lugi och Guif. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

LUGI tog sin andra raka seger när Eskilstuna Guif gästade Lund under tisdagskvällen. Hemmalaget var jämnare sett över hela matchen och tillät aldrig gästerna att komma i kapp en tidig ledning. 

LUGI och Guif kom med en varsin seger i bagaget till kvällens drabbning i Lund. Tränarduellen mellan de gamla lagkamraterna i LUGI, Nemanja Milosovic (LUGI) och Zoran Roganovic (Guif) lovade extra krydda och det blev en frejdig och fartfylld start på matchen med fina kantavslut från båda lagen. Gästande Guif fick en tidig ledning men LUGI kom snabbt tillbaka och Axel Andersson kunde ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen efter nio minuter: 5–4.

Casper Källs bestämda pass till Adrian Hesslekrans 7–5 var halvlekens behållning. LUGI ångade på och i den 23 minuten kunde Andersson göra 17–10 i öppet mål. Men Guif hade inga planer på att ge upp. Erik Persson och inbytta målvakten Matija Spikic ledde lagets jakt. De avslutande sju minuterna vann Guif med 5–1 och 18–15 gav löfte om en spännande andra halvlek.

– Dom springer på bra och jag tycker att vi börjar lite segt. Vi sätter inte dit bollarna. Vi är lite glesa bakåt och nu har vi ändå tagit i kapp till tre. Men jag tycker att vi har mer att ge, sade Guifs Kasper Larsson till C More under pausen.

LUGI behöll fokus

Marcus Ekman (Guifs bästa målskytt tillsammans med Persson – 8 vardera) reducerade direkt i den andra halvleken men LUGI lyckades behålla sitt övertag matchen ut. Fredrik Olsson var som vanligt effektiv från sin position (också han 8 mål) och Axel Andersson har fått en förträfflig start på den här säsongen, med 7 mål i dag och 6 i premiären. Axel Månssons snurrfint till 28–23 var en riktig godbit. Det såg uppgivet ut när H43-fostrade Pavle Karacic drog på sig ett rött kort i den 53:e minuten. Men Guif pressade på och tvingade Victor Hedberg till några avgörande räddningar mot slutet.

LUGI har full pott efter två omgångar och ser inspirerade ut. Guif hängde i och höll jämna steg under större delen av matchen. Men de hamnade i några svackor och dessa behöver de nog putsa bort för att kunna utmana uppåt i tabellen. Det är alls ingen omöjlighet att de lyckas med det.

LUGI–Eskilstuna Guif 36–33 (18–15)

LUGI: Fredrik Olsson 8, Axel Andersson 7, Theo Überlacker 5, Adrian Hesselkrans 5, Axel Månsson 3, Casper Kväll 2, Jakob Söderberg 2, Christopher Schnell 2, Assar Kammenhed 1, Rasmus Nilsson 1.

Eskilstuna Guif: Marcus Ekman 8, Erik Persson 8, Kasper Larsson 7, Pavle Karacic 3, Elias Hall 2, Filip Johansson 2, Johan Palm 1, Melker Norrman 1, Linus Gustafsson 1.