Lugi slog till mot Kristianstad

Victor Hedberg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Lugi HF skippade respekten för serieledaren IFK Kristianstad med en lång segersvit. Vinrött flyttade fram positionerna i derbyt och fällde sin brandgula gäst med 30–27.

Lugispelarna var verkligen laddade, precis som de stöttande supportrarna på läktaren. Allt i allt blev det en festkväll i arenan där hemmalaget både fick betalt för sina satsningar och hade en lysande målvakt som skydd.

Victor Hedberg samlade ihop till närmare 15 räddningar och smulade sönder en del av Kristianstads försök att hålla ångan uppe.

Offensivt hade Lugi Casper Käll och Fredrik Olsson som ordnade aktivitet från nio meter och framåt. Matchens man fanns som så ofta på kanten. Isak Persson bidrog med sju mål, bland annat 29–27 på straff i det spännande slutskedet.

Markus Olsson sköt framgångsrikt för Kristianstad och höll en genomgående hög nivå. Men det Lugi saknade på pappret kompenserade man med en rejäl push framför ögonen på den uppskattande publiken.

– Vi vann mot Malmö, krossade Guif i cupen och vann idag igen. Det är starkt av killarna som saknar erfarenhet jämfört med ett lag som Kristianstad. Men med goda förberedelser går det. Killarna ska ha beröm för det idag, sade tränaren Marc Uhd till klubbens hemsida.

I och med segern släppte lite av bottenkänningen, Lugi tog sig upp som tolva i tabellen.

Lugi HF–IFK Kristianstad 30–27 (15-14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>