Lugi ovanligt överlägset i klassiskt derby – Kim Andersson klev av med höftskada

Kim Andersson tar sig för höften efter en tuff landning. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Allt stämde för Lugi HF, som stod för festen i derbyt och slutade onsdagkvällen i tabelltopp. Ystads IF var ett slaget lag redan i paus. Då fick den nyss VM-uttagne Kim Andersson fick kliva av med skadekänning.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var väldigt lite bortatryck och framförallt oväntat lite Kim Andersson som publiken i arenan i Lund fick se. När YIF tog sig till omklädningsrummet med blott sju gjorda mål i första halvlek drog lagets normalt sett store bidragsgivare ett streck för kvällen.

– Jag har haft problem med min höft under veckan som gått och vet inte riktigt vad det handlar om. När jag försökte kliva på hade jag inget tryck i frånskjutet. Jag stod på tårna när jag sköt och kom aldrig upp. Jag fick det inte att fungera och kände att jag blev en belastning för laget istället, sade Andersson till Sydsvenskan utan att lägga fokus på mästerskapet om en månad.

– För egen del är det oroande. Men jag tittar inte så långt fram som VM. Min nästa match är på tisdag mot Karlskrona och det är det som oroar mig först och främst. Jag vill vara på nivån där jag varit tidigare och bidra, sade han till tidningen.

Lugi gjorde sig förtjänt av segern, var bättre i alla lagdelar och ett steg uppåt på inställningstrappan. Bästa målskytt i vinrött – Alfred Jönsson med sju fullträffar. Ystads främste målgörare blev Ludvig Hallbäck (sex mål).

Lugi HF–Ystads IF 32–21 (17–7)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here