LUGI kvitterade mot IFK Kristianstad efter stark avslutning

Lucas Pellas, LUGI. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

I en fantastiskt underhållande match mellan LUGI och IFK Kristianstad var det vinrött som drog det längsta strået. LUGI stod för en stark avslutning och vann med 26–25.

ANNONS

Matchstarten var häftig. Valter Chrintz kom in och satte dit en straff till 0–1 och efter det följde en halvlek där försvarsspelet inte var på topp. Men å andra sidan var båda lagen riktigt heta framåt och framförallt Stig Tore Moen Nilsen var otroligt vass.

Det svängde ordentligt, såväl i första halvlek som i den andra. IFK började bäst, men LUGI vände och hade ledningen med 17–16 i paus.

I den andra halvleken bytte bortalaget målvakt och Leo Larsson såg till att IFK Kristianstad kunde vända till 21–19. Då var LUGI skakat och hemmalaget gjorde faktiskt bara två mål under den första halvlekens 15 första minuter. När Helge Freiman lobbade in 21–19 till bortalaget tog Tomas Axnér timeout. I timeouten la LUGI-tränaren fokus på att tända sitt lag och det gav verkligen effekt.

LUGI:s avslutande tio minuter var riktigt bra samtidigt som IFK Kristianstad slarvade betänkligt. Därför kunde Lucas Pellas flippa in 25–24 från kanten innan Alfred Jönsson avgjorde med ett skott som gick in via ribban med drygt en och en halv minut kvar. Dessförinnan hade Moen chansen att kvittera men norrmannens skott tog i båda stolparna och gick ut.

LUGI vann med 26–25 och kvitterade därmed till 1–1 i semifinalserien. Nästa match spelas i Kristianstad på fredag.

Bästa målskyttar:
LUGI: Hampus Henningsson, 6
IFK Kristianstad: Stig Tore Moen Nilsen, 10

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here