Lördags-TV: Får LUGI och Kristianstad fira påsk med säkrad semifinalplats?

Foto: Bildbyrån

Jesus ligger död i graven efter gårdagens korsfästelse och avrättning på Golgata utanför Jerusalem. Påskafton bör således spenderas i lugnhetens tecken och vad passar väl då inte bättre än att se över dagens handbollsutbud?

Först riktar vi blickarna mot den svenska handbollen och där spelas två kvartsfinaler i Handbollsligan med matchboll för både Lugi och Kristianstad. Lugi har spelat till sig en 2-1-ledning mot Ystads IF och Kristianstad har gjort detsamma mot Malmö. Återstå att se om YIF och Malmö biter tag i sista livlinan.

Handbollsligan, kvartsfinaler
16:00, LUGI HF – Ystads IF HF, C More
16:00, IFK Kristianstad – HK Malmö, C More

Här finns en överblick av Handbollsligans slutspel just nu: Handbollsligan – Slutspel

I dag har du chansen att se klubblagshandboll på allra högsta nivå. Damernas ädlaste turnering, Champions League, har kommit fram till sina kvartsfinaler som spelas i bäst av två. Rumänskt mot ryskt och montenegriskt mot ungerskt. Fint så!

Champions League damer, kvartsfinaler
16:00, CSM Bucuresti – CSKA Moskva, Viaplay
16:00, Buducnost – Györi Audi ETO KC, Viaplay

European League är klubblagsturneringen ”under” Champions League och där har man kommit fram till den andra av två kvartsfinaler. Baia Mare vann med stora 24-31 i första kvarten borta mot Dunarea Braila. Vann på bortaplan i första kvarten gjorde även Herning-Ikast mot Club Lada med 29-31. Fördel Baia Mare och Herning-Ikast.

European League damer, kvartsfinaler
12:00, CS Minaur Baia Mare – H.C. Dunarea Braila, Viaplay
14:00, Herning-Ikast Handbold – Handball Club Lada, Viaplay

Påskharen delar även ut matcher från spanska och franska ligan i sina påskägg. Full överblick finns här: HK Live

Hare gott!