Ljungkvist knäskadad: ”Missar antagligen höstsäsongen”

Viktor Ljungkvist. Foto: IFK Skövde

IFK Skövdes U18-landslagsman Viktor Ljungkvist skadade sitt knä under EM-uppladdningen med Sverige. Det innebär att 17-åringen kan bli borta från spel en längre tid, berättar han för Skövde Nyheter.

ANNONS

– Jag missar antagligen höstsäsongen, det är inte helt säkert. Eller, det är det värsta jag kan räkna med. Just nu går jag med ortos (ger stadga runt knäet) och det gör jag i stället för operation. Det ska jag gå med som längst i två månader men jag tror inte det blir så länge, säger Viktor Ljungkvist till Skövde Nyheter.

Viktor Ljungkvist har gått från klarhet till klarhet och imponerat i såväl ungdomslag i IFK Skövde som i U18-landslaget. Skadan kom, som alltid, olägligt. Nu är Ljungkvist borta från spel en tid framöver. 17-åringen vet inte när han är tillbaka.

– Det har jag ingen aning om. Det var min sjukgymnast som sa att jag blir borta hela hösten i värsta fall, men det finns ingen fast tid utan det beror på hur hårt skadat knäet är och hur snabbt det läker. Läget är bättre nu än om korsbandet hade gått av, säger Viktor Ljungkvist till Skövde Nyheter.

LÄNK: Ljungkvist kan missa höstsäsongen: ”Det värsta jag kan räkna med”

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here