Live: Modern klassiker i E20-derby (19:00)

Samuel Lindberg. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Det glöder ännu mer mellan Alingsås HK och IK Sävehof efter SM-finalserien i våras. Då vann Sävehof, nu har Alingsås 2–0 i inbördes möten under säsongen.

Lite av skilda världar råder inför tisdagens hetaste match. Alingsås ligger i topp och har siktet inställt på serieseger. Sävehof behöver poängen för att behålla sin slutspelsplats under den sista fjärdedelen av ligaspelet.

Helt klart är att inget av lagen vill bjuda på en milimeter i duellerna på planen. Samuel Lindberg som bytt från Partille till Alingsås under karriären vet hur snacket går i båda läger och är klar för en tät drabbning.

– Det lär bli en väldigt fysisk match. Det kommer brottas en del. Det lär hänga på försvarsspelen vem som vinner. Jag hoppas på full fart och ärligt spel. Det är roligast så. Att spela fult vinner ingen på i längden, säger han till Handbollsligan.se.

IFK Kristianstad har chans att stärka lite av sitt stukade självförtroende med möjlighet att spela ut mot HK Varberg.

Upptakten till den inhemska underhållningen försiggår i SEHA-slutspelet. Åttondelsreturen mellan serbiska grannarna Vojvodina och Metaloplastika startar med ett måls hemmafördel.

Tisdagens TV-tablå:
Handbollsligan

(19:00) Alingsås HK–IK Sävehof, direkt i Sportkanalen
(19:00) HK Varberg–IFK Kristianstad
Båda matcherna sänds i C More
SEHA
(17:15) Vojvodina–Metaloplastika, direkt i EHF TV