Live: Malmö mot Guif i skilda världar (19:00)

Malmös Filip Berentsen. Foto (arkiv): Christian Örnberg/Bildbyrån.

Hemmalaget vill kliva upp i serieledning. Gästerna kan framförallt stärka sin ställning på kvalplats. Handbollsmåndagen lämnar kvällen fri för HK Malmö och Eskilstuna Guif i högsta serien.

Handbollsligan.se snackar upp matchen med Filip Berentsen. Malmös vänsternia antar utmaningen och lyfter blicken över serielunken.

– Det ska bli kul. Alla matcher är roliga i högstaligan. Det är spännande att möta lag som man inte har mött särskilt mycket innan, säger han inför mötet med Guif.

Eskilstunalagets klena poängskörd på resande fot är omvittnad, en poäng på tolv försök är knappast uppbyggande färdkost. Å andra sidan finns det ingen anledning att blicka bakåt i poängjakten på tolfte plats.

Malmö rör sig i högre skikt, är ett av två lag i den absoluta tätstriden när sex omgångar återstår med ett solklart mål.

– Jo, det är självklart att vi vill vinna serien. Malmö har aldrig vunnit den innan så det vore kul att bli lite historisk i klubben. Sedan är det ju fördelaktigt med fler hemmamatcher i slutspelet. Det gäller att hitta en bra känsla, säger Berentsen till handbollsligan.se.

Måndag 19.00 HK Malmö–Eskilstuna Guif
Matchen sänds direkt i Sportkanalen och C More

Länk: FILIP BERENTSEN: “DRÖMT OM SEDAN BARNSBEN”