Live: Kvalfylld kamp mellan Hallby och Guif (19:00)

Erik Persson. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån.

Måndagens ligamatch spelas i Jönköping. IF Hallby kommer till spel med sju poäng, varav tre i formraden. Eskilstuna Guif har med sig åtta poäng och Erik Persson som nyss klarat av comebacken.

– För att få med oss två poäng mot Hallby har vi inte råd att ge dem några försprång, vi måste vara disciplinerade och hålla oss till vår game-plan hela matchen, säger han till klubbens hemsida.

Högernian såg ljuset i skadetunneln för ett tag sedan och fick med sig ett mål från säsongspremiären förra helgen. En gemensam träningsvecka senare har han ännu bättre koll på Eskilstunalaget under Zoran Roganovic´ ledning.

– Vi är ett relativt ungt lag med en hög högstanivå och låg lägstanivå. Hittills har vi hittat den högre nivån mot lagen i toppen av tabellen och dessvärre en lägre mot de som vi på papper ska vara jämna med, eller ha under oss. Vi behöver bli mer skarpa och distinktiva i kamperna mot tabell-grannarna samtidigt som vi behöver få med oss fler poäng i matcherna mot topplagen som hittills har varit jämna, säger han till klubbens hemsida.

Både Hallby och Guif ligger på kvalplats och siktar på häng uppåt i tabellen.

Måndag 19.00 IF Hallby–Eskilstuna Guif
Matchen sänds direkt i C More.