Live: Fördel Sävehof och Ystad i kvartsfinal fyra

Kim Andersson. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

SM-slutspelet är tilbaka, Partille och Ystad är spelplatser. IK Sävehof kan ta sig till semifinal om man knäcker koden i matchserien där allt tycks gå hemmalagen emot. Ystads IF har samma chans till avancemang under onsdagen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Knappt två veckor av träningsscheman och taktiska överväganden är över. Kvartsfinalerna försöker bygga upp spänningen igen, med tanke på att match fyra står för dörren går det räkna med en hel del uppdämd energi i återstarten.

Uddamålet har skiljt Sävehof och HK Malmö två gånger, efter att Sävehof inledde med matchseriens storseger på tre bollar.

– Vi vet vad som gäller. Det är ett arbete som krävs i minst 60 minuter. Vi har haft tre jämna matcher mot Malmö och förstår att det kan bli så igen. Malmö spelar med kniven på strupen, men det är nästan samma kniv mot vår strupe. Det blir svårt om vi släpper den här matchen, säger Anders Eliasson till savehof.se.

Ystad skaffade sig matchboll mot Alingsås HK senast och tog en stark avslutning med sig in i landslagsuppehållet. Ett uppehåll som också inkluderade Kim Andersson med koncentration på klubblaget.

– Vi räknar med att han kan gå för fullt, där har planen legat hela tiden. Det är klart att han inte spelat jättemycket handboll i och med att han har rehabtränat, men när adrenalinet väl slår in och matchen börjar är jag övertygad om att det inte spelar någon roll, säger tränaren Jerry Hallbäck till Ystads Allehanda.

Onsdag 18.15 IK Sävehof–HK Malmö
Matchen sänds direkt i C More och Sportkanalen.

Onsdag 19.00 Ystads IF–Alingsås HK
Matchen sänds direkt i C More.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here