Lindkvist satsar på ett decennium i OV – skriver nytt kontrakt

Helsingborgs Emil Lindkvist under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan OV Helsingborg och IFK Ystad den 6 februari 2020 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Emil Lindkvist har tillhört OV Helsingborgs A-lag i åtta år. Nu har vänsterkanten skrivit på ett nytt tvåårskontrakt, skriver klubben i ett pressmeddelande.

25-årige Emil Lindkvist har inte bara tillhört A-laget i OV Helsingborg, han är en egen produkt som varit där sedan handbollsskolan. De senaste åtta åren har han däremot tillhört herrtruppen och nu verkar det bli ett helt decennium hos de gröna då han kritat på för två år till.

– Efter åtta år i A-laget så känns det jättekul att ha förtroende från OV och få fortsätta min handbollskarriär här i moderklubben. Jag trivs väldigt bra med OV-familjen och har såklart ett stort grönt hjärta, säger Emil Lindkvist i ett pressmeddelande.

Under årets säsong i Handbollsligan stod 25-åringen för 27 mål och 14,69 i MEP. Nästa år får han en ny chans att förbättra de siffrorna i den svenska högstaligan.

– Det ska bli fantastiskt spännande att få fortsätta etablera OV i högstaligan. Truppen har börjat forma sig ordentligt och vi har en bra mix av unga och erfarna spelare. Kan vi hålla oss hela och friska så tror jag att vi har alla förutsättningar för att göra en riktigt bra säsong, avslutar Lindqvist i pressmeddelandet.