Lindberg: ”Jag får hjärnsläpp när jag gör mål”

Alingsås Samuel Lindberg vill med till U21-VM. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Alingsås HK varvar riktigt bra prestationer med lite sämre. Ikväll tar laget emot IFK Kristianstad på hemmaplan och då hoppas hela Estrad att AHK ska visa sig från sin bästa sida. En som hoppas tända publiken är Samuel Lindberg. Handbollsligan.se har pratat med högersexan.

– Jag får hjärnsläpp när jag gör mål. Det är ren lycka för att jag älskar handboll. Jag älskar att vinna och visa känslor. Det känns som att publiken gillar det också. Jag har bara fått positiv feedback att jag ska fortsätta med det. Jag är inte rädd för att visa känslor. Publiken och laget behöver det, vilket man inte tror, säger Samuel Lindberg till Handbollsligan.se.

Senaste matchen förlorade Alingsås borta mot Ystads IF och på de fem senaste matcherna har AHK vunnit två, förlorat två och spelat en oavgjord. Samuel Lindberg har varit en av de AHK-spelare med jämnast form sett över hela säsongen.

– Det var lite läskigt med tanke på att (Andreas) Flodman skulle lämna klubben. Jag trodde att jag skulle vara förberedd och hade inställningen att prestera och spela på topp i de första matcherna. Men det gick lite i baklås och jag var lite ovan med situationen. Då snackade jag med tränarna och de sa att jag inte skulle använda skallen så mycket, utan bara göra det jag är bra på. Sedan dess har det flutit på, säger han till Handbollsligan.se.

Nu väntar tuffast möjliga motstånd i form av IFK Kristianstad.

– Det blir en tuff nöt att knäcka. Kristianstad kommer från två tappade poäng mot Veszprem och Sävehof, så det finns nog en revanschlusta hos dem. Så känner vi också efter senaste matchen. Vi vill vara med i toppen. Om vi kan hitta tillbaka till vårt spel och vara aggressiva ska vi ge dem en match, säger Lindberg till Handbollsligan.se.

LÄNK: SAMUEL LINDBERG: ”ÄLSKAR ATT VISA KÄNSLOR”