Ligans bästa hemmalag tillbaka på rätt spår

Kristian Svensson, IFK Skövde. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Sista målet avgjorde. Kristian Svensson gick upp, nätade och såg till att IFK Skövde ligger tvåa inför slutomgången. Värre för Ystads IF som lär bomma topp fyra och hemmaplansfavör i kvartsfinal med 30–29 som slutresultat.

Rutinerade Svensson sänkte gästerna, YIF brände också ett sista försök att kvittera. Faktum, att det var svårt för Ystad att vinna när man aldrig ledde matchen kvarstod.

Trots Ludvig Hallbäcks åtta mål hade hemmalaget en som var snäppet värre. Nyligen landslagsuttagne Jack Thurin gjorde mål på ”allt”, nio nätkänningar till slut och var ett ständigt orosmoment för bortaförsvaret.

Dramatiskt till sist, men Marcus Holmén höll emot mellan stolparna när Ystad jagade som bäst.

– Det är starkt att vi kopplar greppet om matchen när det gäller som mest. En del spelare kom inte upp i nivå under delar av matchen men klev fram och gjorde det väldigt bra på slutet. Det var viktigt med två poäng i den här matchen för att hålla oss kvar bland topp fyra-lagen, säger Jonas Wille.

En match kvar i grundserien, Skövde kan hålla sig kvar som tvåa av egen kraft. Förstaplatsen i tabellen över hemmamatcher har IFK redan säkrat med sitt imponerande facit.

IFK Skövde–Ystads IF 30–29 (15–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>