Leo Larsson lämnar Kristianstad – avslutar handbollskarriären

Leo Larsson, IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

En klubbikon tackar för sig i IFK Kristianstad. Leo Larsson satsar på en civil karriär och gör våren till avslutning som elitspelare. På klubbens hemsida skriver målvakten ett välförmulerat farväl.

”Dagen jag fasat över är tyvärr kommen”, inleder han de egna orden om avskedet.

Keepern kom till IFK för sex år sedan från Ystads IF och fick vara med om de första gyllene åren i modern tid med den orangea klubben.

– Leos utveckling har varit väldigt häftig att följa så det känns konstigt att han inte kommer att vara en fast del av IFK Kristianstad framöver. Att han nu går över i den civila karriären är inte konstigt och kommer inte som en överraskning för oss, det har vi haft med i beräkningen hela hans tid här, säger sportchefen Jesper Larsson till hemsidan.

Efter fem seriesegrar och fyra SM-guld sätter Leo Larsson stopp för karriären. Ett tungt beslut för Kristianstadfansen som får se två nya målvakter ta plats nästa säsong. Efter moget övervägande kändes läget rätt för Larsson.

– Anledningen till mitt beslut är att vid sidan om handbollen har jag alltid haft en dröm om att få jobba tillsammans med mina föräldrar och det är en möjlighet jag inte vill missa. Tyvärr går det inte att kombinera med handbollen då jag inte tummar på att ge 100%, meddelar han till klubbens hemsida och fortsätter med att måla upp den perfekta finalen.

– Jag är mer taggad än någonsin inför vårsäsongen och jag vill inget hellre än att min avslutande säsong ska krönas med mitt femte SM-guld. Vägen är lång och målet är glasklart

Länk: Leo Larsson går vidare i en civil karriär

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here