Larsson lämnar IFK Kristianstad – klar för HK Malmö

Johannes Larsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson

IFK Kristianstad tvingas klara sig utan en riktig trotjänare. Johannes Larsson har nämligen skrivit på ett tvåårskontrakt med HK Malmö, det skriver serietvåan i ett pressmeddelande.

Johannes Larsson har varit en del av samtliga SM-guld som IFK Kristianstad tagit de senaste åren. Trots tuff konkurrens av bland andra Kristian Björnsen, Tim Sörensen, Anton Halén och Valter Chrintz har Larsson funnits där i mästarlagets trupp säsong efter säsong. Men nu blir det alltså en flytt till HK Malmö för 28-åringen.

– Det känns väldigt spännande att få möjligheten att komma tillbaka till Malmö och det ska bli roligt att få börja om i ett nytt lag och försöka bidra så gott jag kan med den erfarenheten jag har samlat på mig under de sju säsonger sen jag sist sprang in i Baltiska Hallen som hemmaspelare, säger Johannes Larsson i ett pressmeddelande.

Johannes Larsson spelade i HK Malmö säsongen 2011-12. Efter det har det hänt mycket, såväl i Johannes Larssons karriär som i HK Malmö som klubb.

– Med Johannes får vi inte bara en säker avslutare på kanten utan en stabil spelare med internationell erfarenhet som gör jobbet både framåt och bakåt. Johannes har haft en fin utveckling under åren i Kristianstad, säger HK Malmös tränare Stian Tönnesen i pressmeddelandet.

Det står sedan tidigare klart att HK Malmö tappar Jim Andersson till Ystads IF. Nästa säsong kommer klubben därmed att ha Hampus Olsson samt Johannes Larsson på högersexpositionen.