Landslagsman förlänger med LUGI HF

Bild: Hampus Jildenbäck, LUGI HF. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Kantliraren Hampus Jildenbäck fortsätter i vinrött över 2018/19. – Jag hoppas vi ska kunna bygga vidare på framgången från förra säsongen och höja nivån ytterligare, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

Det är LUGIs bästa målgörare, trea i skytteligan med 185 mål som nu valt att förlänga med klubben han tillhört i sju säsonger.

Först som ung och lovande mellan 2006-08. Efter en Norgeflytt återvände Jildenbäck 2013 som allt spänstigare, snabbare och starkare på högerkanten.

I april gjorde 30-åringen efterlängtad landslagsdebut mot Kroatien. Han märktes också på högerkanten i VM-playoff för ett par veckor sedan.
– Personligen hoppas jag även att jag ska kunna utveckla mitt spel ytterligare för att försöka behålla en plats i det svenska landslaget, säger han.

LUGIs tränare Tomas Axnér:
– Att Hampus väljer att stanna i LUGI trots fina erbjudanden från utlandet, visar att LUGI verkligen är en tvåvägsklubb, där det går att kombinera civil karriär med elithandboll. Hampus är ligans bästa kantspelare och kommer med sin rutin, vinnarskalle och spetskompetens återigen bli en viktig pusselbit i vårt unga lagbygge. 

LÄNK: Jildenbäck stannar i LUGI

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here