Landgren om Mattias Andersson: ”Han har alltid varit en förebild för mig”

Foto: Viktor Ljungström

Måns Landgren går från klarhet till klarhet mellan stolparna i Ystads IF och den här säsongen har han tagit upp kampen rejält med Anders Persson om att vara förstamålvakt i klubben. I en intervju med Handbollsligan.se berättar YIF-målvakten om hur det är att tränas av Mattias Andersson.

– Jag har alltid haft problem med kantskott. Nu har han försökt få mig att hitta ett större lugn utan att flaxa så mycket och göra yviga rörelser. Nu ska jag lita mer på mig själv, vänta ut och sedan explodera. Tidigare har jag gjort för mycket rörelser, men nu har vi tränat mycket det här sakerna. Det var lite svårt att vänja sig i början, men nu känner jag att det gett resultat, säger Måns Landgren till Handbollsligan.se.

Mattias Andersson avslutade den aktiva karriären efter förra säsongen och är numera målvaktstränare i bland annat Ystads IF. Det passar perfekt för Måns Landgren.

– Det har verkligen klaffat riktigt bra. Mattias är proffsig in i minsta detalj. Vi tittar på matcherna tillsammans och han förklarar vilka saker man kan göra annorlunda. Han har alltid varit en förebild för mig också och att jag nu får jobba med honom är en fantastisk möjlighet, säger Landgren till Handbollsligan.se.

Landgren är dock tydlig med hur bra han trivs även med målvaktskollegan Anders Persson.

– Konkurrensen i laget är perfekt. Anders är en riktigt bra målvakt och jag står alltid redo om han inte får träff i matcherna. Om jag ska ta ännu ett kliv behöver jag nog hålla mig mer stabil och jämn över längre perioder. Då kommer försvaret att känna sig tryggare med mig, säger Landgren till Handbollsligan.se.

Ystads IF ställs ikväll mot Alingsås HK i Handbollsligan.

LÄNK: MÅNS LANDGREN: ”JAG STÅR ALLTID REDO”