La av med handbollen – nu skrivit på nytt tvåårskontrakt

Johan Nilsson. Foto: Jšörgen Jarnberger, Bildbyrån

Efter förra säsongens SM-silver bestämde sig Johan Nilsson för att lägga handbollsskorna på hyllan. Där blev de inte liggande länge innan Nilsson gjorde comeback. Nu har 27-åringen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Alingsås HK, det skriver AHK på klubbens hemsida.

– AHK är mitt hem och min familj, det är här jag hör hemma och det är här jag vill vara. Jag tycker att det är fantastiskt kul att spela handboll och springa in i Estrad inför de fantastiska fans som vi har och känna deras uppskattning, säger Johan Nilsson till hemsidan.

De två kommande säsongerna blir Nilssons elfte respektive tolfte i föreningen. Högernian hade en stark säsong även i år, trots att han missade i stort sett hela försäsongen.

– Vi var det bästa laget i Handbollsligan och hade sett fram emot slutspelet, så det kändes förstås jobbigt att gå miste om det. Nu är det tolv månaders väntan tills vi förhoppningsvis kan spela slutspelshandboll igen och slåss om SM-guldet och jag tror och hoppas att vi kommer att vara med när det ska avgöras, säger han till hemsidan.

Mikael Franzén har jobbat tillsammans med Nilsson i flera år och är så klart nöjd över att de får jobba vidare.

– Johan är oerhört nyttig för oss både på och utanför banan och tillsammans ska vi visa även kommande säsonger att vi är bäst i Sverige. Johan brinner för AHK och har fortfarande mycket kvar att ge som handbollsspelare. Det känns riktigt bra att han stannar i ytterligare två säsonger, säger Franzén till hemsidan.

LÄNK: Johan Nilsson klar för två nya år i Alingsås HK