Kvitteringar i slutsekunderna för Redbergslid och Aranäs

Redbergslids Elliot Stenmalm. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Elliot Stenmalm fixade ett oavgjort resultat för Redbergslid mot Alingsås på frikast, med matchens sista aktion. Aranäs kvitterade med fem sekunder kvar mot Hammarby och LUGI vann skånederbyt mot IFK Ystad efter en övertygande prestation.

Alingsås såg ut att gå vinnande ur bortamötet mot Redbergslid efter att ha skaffat sig en liten ledning i slutskedet av den första halvleken. I den andra drygade de ut den och med 20 minuter kvar var ställningen 17–21.

Redbergslid närmade sig under den sista kvarten men när Jacob Lundahl gav Alingsås en tremålsledning med fem minuter kvar (24–27) och Rickard Frisk räddade Redbergslids följande anfall, såg det ut att gå vägen för gästerna. Men efter en slarvig diagonalpass och ett tekniskt fel kunde Redbergslid komma tillbaka ännu en gång och med matchklockan avstängd fick Elliot Stenmalm chansen att kvittera på ett sista frikast – och han drog dit den genom en samlad mur.

När Hammarby tog emot Aranäs blev avslutningen nästan lika dramatisk. Med 30 sekunder kvar och 28–28 tog Hammarby en timeout. I anfallet efter, med domarnas armar uppe, sköt Martin Dolk in ett välplacerat ledningsmål. Med knappa 20 sekunder kvar var det Aranäs tur att ta timeout och i matchens sista anfall, med fem sekunder kvar, blev Philip Jonsson frispelad av Oscar Gentzel och kvitteringen var ett faktum.

I Ystad hade hemmalaget IFK Ystad en tuff kväll mot LUGI. Lundalaget kunde gå till halvtidsvila med en sjumålsledning (8–15) och sedan vinna komfortabelt med elva måls marginal. Fredrik Olsson stod för 8 mål hos gästerna. Vinsten innebär att LUGI avancerar till en elfte plats i tabellen.

Redbergslid – Alingsås 28–28 [13–15)

Hammarby – Aranäs 29–29 (14–12)

IFK Ystad – LUGI 21–32 (8–15)

IFK Skövde – Ystads IF 31–29 (15–19)