Kulturbäraren Nileskog får inte förlängt kontrakt av OV

Helsingborgs Linus Nileskog och Linus Nilsson jublar efter slutsignalen under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan OV Helsingborg och Aranäs den 13 mars 2019 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Spelaren med flest klubbmatcher i truppen får inte nytt kontrakt till nästa säsong, det meddelar klubben på sin hemsida. Istället har OV Helsingborg erbjudit Linus Nileskog andra roller, men mittsexan hoppas spela vidare – trots huvudskador.

Över tio år med 243 matcher och 581 mål har Linus Nileskog gjort flest matcher i klubbens historia och är en av OV Helsingborgs största kulturbärare. Men efter en säsong som ryckts sönder av huvudvärk och yrsel på grund av 29-åringens kompromisslösa spelstil kommer nästa smäll, det blir inget nytt kontrakt för mittsexan i Helsingborg.

–  Jag tycker såklart det är väldigt tråkigt eftersom jag varit där så länge. Jag ville vara kvar, men vi kom inte överens. Livet blir inte alltid som man tänkt sig – jag hade tänkt köra några år till, säger Nileskog till hd.se.

OV Helsingborg har istället erbjudit Linus Nileskog andra roller inom föreningen då man gärna vill ha kvar honom inom familjen, men mittsexan själv hoppas kunna fortsätta karriären på planen.

– Tanken är absolut inte att jag ska sluta, utan jag ska träna på och hoppas att det dyker upp någonting. Förutsättningarna är inte optimala nu, med corona och ett relativt sent besked, men jag får göra det jag kan och hålla alla dörrar öppna, säger han till hd.se.