Kristianstad värvar från Bundesliga

För bara en vecka sedan rapporterade vi ett rykte om att IFK Kristianstad var intresserade av att värva den 28-årige, isländska mittnian, Gunnar Steinn Jonsson från Bundesligaklubben Gummersbach. Idag klockan 11.00 blev det klart att han har skrivit på för ett tvåårskontrakt.

Jonsson som tidigare har spelat i HK Drott under flera säsonger vänder nu alltså tillbaka till Elitserien. Det var inte första gången som IFK varit intresserade av Jonsson, men denna gången valde han alltså att gå till Kristianstad.

Till Kristianstadbladet säger han såhär om valet av klubb:

– IFK är den mest intressanta klubben i Skandinavien. Jag väljer bra tränare och kanonförutsättningar över ekonomi. Jag och min familj trivdes väldigt bra i Sverige och det vet jag att vi kommer göra i Kristianstad, det var en viktig del för mitt beslut. Sen är det helt enkelt mycket roligare att vara handbollsspelare om man får spela inför en sådan publik som i Kristianstad.

Steinn Jonsson är en spelare som spelar både framåt och bakåt. Hans användningsområden är många men han agerar som spelfördelare främst. En stor faktor till att Kristianstad har varit intresserade av honom är antagligen att han som mittnia även kan spela bakåt. I HK Drott spelade han tvåa men även spets i ett 5-1 försvar om Kristianstad vill testa det i omgångar.

– Vi har tittat på Gunnar i flera omgångar och nu passade det alla parter. Gunnar är en spelare som är användbar på flera positioner både i försvar som anfall. För oss kommer han framför allt att bli viktig i andrafas och som spelfördelare. En bollsäker och spelskicklig tvåvägsspelare som vi kommer att få mycket nytta av de kommande säsongerna, säger IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson till klubbens hemsida.

Gunnar Steinn Jonsson är även landslagsmeriterad och har förutom Drott och Gummersbach spelat i Nantes och den isländska klubben HK Kopavogs.