Kristianstad vann rysare

Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

IFK Kristianstad som blev semifinalklara efter den tredje matchen mot Redbergslid fick lite längre ledighet än IK Sävehof som blev semifinalklara i fredags efter en femte avgörande kvartsfinal mot lundalaget Lugi.

Den första semifinalen mellan IFK Kristianstad och IK Sävehof inleddes med fart och fläkt.

En tät inledning med spektakulära räddningar från Kristianstads målvakt Nebojsa Simic som eldade igång den trogna publiken i Kristianstad. Dryga kvarten in i matchen ledde IFK Kristianstad med 7-6 och Kristian Björnsen utökade ledningen kort därefter till 8-6.

Jerry Tollbring utökade ledningen till 11-8 samtidigt som Tobias Albrechtsson ådrog sig två minuter och då valde Magnus ”Bagarn” Johansson att ta timeout. Sävehof gjorde annars en mycket fin inledning där framför allt junioren William Bogojevic spelade lysande.

Ola Lindgren tog timeout vid ställningen 12-9 och påpekade att man skulle trycka i andravågen och sätta press på Sävehof. Den första halvleken slutade med en tremålsledning för IFK Kristianstad.

I den andra halvleken ökade Kristianstad tempot men Sävehof hängde på. Med 40 minuter kvar av matchen ledde Kristianstad med 18-16. Det var härligt tryck i arenan även om det hela tiden fanns en oro, Sävehof hängde med oväntat bra.

Olafur Gudmundsson stänkte dit sitt fjärde mål till ställningen 22-18. Sävehof gjorde ett ryck och satte tre raka mål och ställningen var 22-21 efter 45 minuter spelade.

Olafur Gudmundsson sköt Kristianstad till 26-24 efter dryga 54 minuter spelade. Sävehof reducerade till 26-25 och efter 55 minuter kvitterade Sävehof till 26-26 och in i målet för Kristianstad ställde sig nu Leo Larsson.

IFK Kristianstad sköt i blocket och Sävehof kunde ta ledningen i matchen men Leo Larsson räddade och Kristianstad kontrade och gjorde istället mål, med dryga två minuter kvar stod det 27-26 och Sävehof fick straff.

Bogojevic satte straffen och utjämnade resultatet med två minuter kvar. Jerry Tollbring gjorde mål från kanten och i upphoppet drog Tobias Albrechtsson honom i foten och Tollbring skadade ryggen, men var snabbt uppe på benen igen.

Med en minut kvar tog Sävehof timeout och kvitterade till 28-28, med 17 sekunder kvar tog Ola Lindgren sin sista timeout och Kristianstad kunde lägga upp en plan för att vinna matchen. Avslut från kanten önskade Lindgren.

Albin Lagergren lyssnade inte på det utan gick upp med tre sekunder kvar och sköt det avgörande skottet rakt upp i krysset. Lite Staffan Olsson-känsla från EM-finalen 2002, har Lagergren tittat på den på Handbollskanalen i veckan?

Därmed vann IFK Kristianstad den första semifinalen med 29-28. Nästa match spelas i Partillebohallen på onsdag med avkast 19.10.