Kristianstad välte Lugi efter paus

Stig-Tore Moen Nilsen och Alfred Jšönsson. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

IFK Kristianstad ägde första halvlek, men tappade till likaläge efter en stirrig avslutning. Samma visa efter paus, utan det stirriga solot till sist gav tydlig bortaseger, 36–25 över Lugi HF.

Med perspektiven klara i efterhand fick Kristianstad vakna till, känna spänningen och ladda om sedan 15–10 blivit 15–15 halvvägs.

– Det kändes inte alls bra i pausvilan när de hade hämtat in vår ledning. Samtidigt tror jag det var bra för oss något sätt, vi insåg att det var match på riktigt, sade Stig-Tore Moen Nilsen till C More.

Kristianstad kastade loss i andra halvlek med en både toppad och bred attacklina. Moen Nilsen krutade in bollarna, Valter Chrintz hade full kantklaff. Dessutom kunde Arnar Freyr Arnarsson sänka axlarna med fullt brandgult fokus säsongen ut några dagar efter att hans kommande kontrakt med danska GOG blivit klart.

Sju mål och fin utdelning från islänningen på linjen, odiskutabel vinst för Kristianstad till slut.

– Det är väldigt viktigt för oss. Vi vill vinna serien, Lugi är en stark konkurrent, sade Moen Nilsen till C More efter seger nummer 16 för säsongen.

Kristianstad leder ligan med sju poäng. Lugi med bästa målskytten Alfred Jönsson har fallit till en obekväm åttondeplats men har lika långt upp till tvåan, fem poäng som den skyddande bufferten till lagen i ingemansland.

Lugi HF–IFK Kristianstad 26–35 (15–15)
Matchprotokoll >>
Tabell >>