Kristianstad trummar på

Ett serieledande IFK Kristianstad i högform tog emot ett Redbergslid som IFK Kristianstad historiskt sett haft problem med. Förra säsongen var det Redbergslid som bröt IFKs vinstsvit efter 20 förlustfria matcher för Kristianstad.

Under matchens första minuter tar Redbergslid taktpinnen och tar ledningen med 0-2. Rickard Hanisch i IFK sätter Kristianstads första mål och matchen vänder. Kristianstad tuffar på i första halvlek men ligger trots det under med 4-6 efter 10 minuter. När matchen står 6-6 tar Ola Lindgren timeout och efter timeouten lägger IFK i en ny växel och man tar ledning i matchen. Vid resultatet 12-9 snackar Redbergslids C-tränare till sig en 2-minutare i samband med en utvisning för Redbergslid vilket resulterar i att ännu en RIK-spelare åker ut.

Under matchens gång skadar sig IFKs Jerry Tollbring och in som ersättare kommer lagkapten Johan Jeppson som också sätter IFKs sista mål i andra halvlek som slutar 14-10 i fördel för Kristianstad.

Andra halvlek är det två olika lag på plan. På ena sidan ett champions league-lag och på andra ett åttondeplacerat elitserielag. Kristianstad tuffade på i full fart och styrde och ställde som man ville i andra halvlek. Redbergslid var inte kapabla till att göra något större motstånd och matchen slutade 27-24 till hemmalaget IFK Kristianstad som plockade sin tionde raka tvåpoängare.