Kristianstad överlägset – Vinslöv vann andra halvlek

Johan Nilsson syns numera i orange IFK-tröja. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

IFK Kristianstad dundrade iväg och blickade aldrig bakåt i säsongens första träningsuppgift. Lokalrivalen Vinslövs HK fick åtminstone till en slutspurt och justerade förlustmarginalen på behörigt avstånd.

Mycket intresse kretsade kring nyförvärven, framförallt de orangea som tog arenan i besittning. Kristianstad kunde lita på Gustaf Banke som sista utpost när Espen Christensen stod över, bland utespelarna kunde Johan Nilsson ta för sig i duellerna både i anfall och försvar.

Vänsternian kände sig förstås hemma i återkomsten efter fyra år i IFK Ystad.

– Det är skoj att vara tillbaka. Det var här man började sin karriär med allt vad det innebär, sade tremålsskytten Nilsson till Kristianstadsbladet.

Anton Halén tog bland annat strafflinjen till hjälp för att nå sju mål. Vinslöv hade duon Christian Cosmo och Albin Mesanovic som bästa skyttar med tre fullträffar var. Nykomlingen i Allsvenskan lät också Hampus Henningsson, Hugo Svensson och Linus Eriksson Lilja kasta loss som nya spelare i den målinriktade reduceringsjakten på slutet.

Summa summarum fick Kristianstad nya kombinationer och öppningar att förhålla sig till.

– Mest glädjande är att vi vet vad som fungerar och att vi även vågar testa lite nytt och utveckla oss själva. Det är många spelare som kommer i nya situationer och ibland blir det fel och ibland blir det rätt, sade Ljubomir Vranjes till Kristianstadsbladet.

IFK Kristianstad–Vinslövs HK 29–20 (20-10)