Kristianstad gick på knock mot Redbergslid

Richard Kappelin vaktade Kristianstadmålet med fast biick. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

RIK:s sportsliga snedgunga i Scandinavium håller i sig. Ett annat sätt att se på söndagssaken är att Kristianstad tog med sig attityden som fungerat mot mer samtrimmade CL-lag på slutet och glänste med 39–22 i ligalunken.

Redbergslid var en blek opponent med bortkastade bollar och tama avslut från start. Långt innan slutsignalen fick hemmalaget kapitulera för de framrusande motståndarna.

Det fanns desto större utrymme för bortabriljans. Adam Nyfjäll, vem annars än linjespelaren i storform, placerade in 0–2 och utnyttjade sitt första friläge för 0–3.

Det var raka spåret för Kristianstad när RIK slarvade i bollbehandlingen. Carl Hamberg agerade piggt när han spräckte nollan men hans mer rutinerade kollegor lyckades alltför sällan.

Firma Kappelin och kontring, Rickard i målet och Valter Chrintz ständigt på språng för de orangea arbetade mer framgångsrikt mot 6–1 i matchminut åtta.

Alfred Ehn kunde springa in en boll och en till, innan RIK till sist stoppade det värsta flödet.

Med sju-mot-sex närmade sig hemmalaget anständig nivå framåt. Kappelin behöll dock sitt övertag på alla andra än Hamberg på högerkanten.

Ständigt nya anfallslösningar kunde bara Kristianstad komma med, till 22–11 i paus som mäktig marginal.

Bortalaget drog därpå ner på tempot, färre nätrassel mot full tid kunde Kristianstad leva med i tvåsiffrig ledning.

Gästernas dominans öppnade för en intressant ligadebut, Kappelin lämnade över till Rene Ingram mellan stolparna.

Ljubomir Vranjes väckte majoriteten av bänkspelarna med inhopp i slutskedet och Gregor Ocvirk fick med sig mål i Handbollsligan. Startspelaren Nyfjäll blev dock bästa målskytt – sju fullträffar precis som Hamberg och Emil Mellegård i RIK.

Efter storkrossen flyttar Kristianstad upp tre steg till femte plats, Redbergslid finns fortsatt i ingenmansland.

Redbergslids IK–IFK Kristianstad 22–39 (11–22)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>