Kristianstad förlorade europagenrepet mot Sävehof

Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Förra säsongens tredjeplacerade IFK Kristianstad mot sjätteplacerade Sävehof. En toppmatch på försäsongen. För dagen var de gulsvarta laget från Partille något starkare och kunde åka hem med seger efter en tvåmålsvinst mot Skånelaget IFK.

För Sävehof var det säsongs tredje träningsmatch. För IFK Kristianstad var det den andra. Sävehof kom från en tvåmålsseger mot allsvenska Kungälv. Kristianstad kom från en seger mot allsvenskt motstånd i Vinslöv. En match skåningarna vann med nio bollar.

Det var en målsnål första halvlek för att vara försäsong. 9-11 stod det i paus till följd av de goda försvarsspel båda lagen visade prov på, det var dock ett anfallsspel som blev lidande i synnerhet för Kristianstad. Något de inte var nöjda med.

I andra halvlek höjdes anfallsnivån från båda lagen något men måldifferensen höll i sig ända till slutvisslan ljöd. 23-25 slutade matchen. Säsongs andra raka seger var därmed bärgad för Sävehof. Kristianstad å andra sidan får ladda om och samla styrkorna inför kvalmötet i EHF European League om en och en halv vecka. Då de tar sig an norska Arendal på hemmaplan.

Intervjuer från IFKs Youtubekanal efter matchen går att se nedan.

Källor: IFK Kristianstad, IK Sävehof