Kristianstad Europaladdar – mot Vinslöv och Sävehof

Ljubomir Vranjes. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

IFK Kristianstad startar tävlingssäsongen tidigt med EC-spel redan i slutet av augusti. Det rådande läget gör upptakten speciell – klubben räknar bara med två träningsmatcher, meddelar Kristianstadsbladet.

Arendal från Norge står för motståndet och ska försöka hindra Kristianstads väg ut i Europa under 2020/21.

– Jag började ändra i schemat i måndags så att vi ska vara pigga då. Vi vill ta oss till nästa steg och kommer göra allt för det, säger Ljubomir Vranjes till Kristianstadsbladet.

I normalfallet hade IFK ägnat augusti åt internationell vässning med träningsturnering i endera Frankrike eller Tyskland. Reserestriktionerna sommaren 2020 begränsar formkollen till två dueller med Vinslövs HK och IK Sävehof.

Vinslöv som klivit upp i Allsvenskan kommer till arenan 11 augusti. En vecka senare möts topplagen från Handbollsligan, Kristianstad och Sävehof på halva vägen – i Laholm.

Det speciella upplägget för i år har också gjort att det orangea laget fått sköta sig själv och drabba samman på egen hand i internmatcher.

– Vi har haft olika teman som vi har koncentrerat oss på och inte riktigt kommit till helheten ännu. Det är fortfarande ganska tidigt och vi tränar hårt, så killarna är trötta, säger Vranjes till tidningen.

Länk: Dubbla träningsmatcher klara – IFK inleder mot Vinslöv