Foto: Viktor Ljungström

Då var det slutspelsdags, IFK Kristianstad tog emot Redbergslid hemma i Kristianstad Arena i första matchen. IFK Kristianstad har hemmaplansfördel efter att ha vunnit tabellen och det är bäst av fem matcher som går vidare till semifinal.

IFK Kristianstad startade i ett högt tempo och RIK var med från start och gjorde det bra. Efter sex minuter tog RIK ledningen med 3-2 efter att ha gjort mål i tom målbur.

Matchen fortsatte i jämn takt och inget av lagen drog ifrån inledningsvis. Efter dryga 14 minuter fick RIK straff och gick upp i ledning till 7-6. En snabb replik av Kristian Björnsen gjorde att Kristianstad kvitterade.

Heta känslor och ett rött kort summerade den första halvleken. RIK gick ut i halvtid med ledning och Kristianstad fick tänka om inför andra halvlek. 16-17 skrevs halvtidssiffrorna till.

Andra halvleken var minst lika spännande inledningsvis, RIK hade hela tiden överläge och IFK fick kämpa hårt för att hänga med. Jerry Tollbring kvitterade till 18-18 på straff och kort därefter tog Iman Jamali IFK till ledning med 19-18. Kristianstad trummade på och tog ledningen med 24-20 efter dryga 45 minuter.

RIK hade stora problem i anfallsspelet under andra halvlek.

Kristianstad drog sakta men säkert iväg och kunde besegra RIK i den första kvartsfinalen med 29-25.