Kraft: ”Gör läxan på ett annat sätt än i grundserien”

Niklas Kraft, Alingsås HK. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Ikväll är det dags för den tredje kvartsfinalen mellan Alingsås HK och Ystads IF. I de två första matcherna har såväl Niklas Kraft som Anders Persson imponerat mellan stolparna. Handbollsligan.se har pratat med AHK-målvakten om att toppa formen i slutspel.

– Det sätts lite mer på sin spets i slutspel. Det blir extra känslor. Då vaknar en liten djävul bakom axeln på en. Sen tittar man mycket på sina motståndare och gör läxan på ett annat sätt än i grundserien, säger Niklas Kraft till Handbollsligan.se.

Lagen har vunnit vars en hemmamatch och därför står det 1–1 i matchserien. Nu väntar match i Estrad och AHK siktar givetvis på att ta ledningen med 2–1 och därmed sätta rejält med press på YIF. Ska AHK lyckas med det gäller det att Kraft vinner målvaktsduellen mot sin förebild Anders Persson.

– För att vinna matcher måste man ha en bra målvakt och försvar. Men jag försöker inte se det som någon målvaktstävling. Så länge vi vinner matchen är jag nöjd. Det spelar ingen roll om jag skulle göra tio och han tjugo räddningar, säger Niklas Kraft till Handbollsligan.se.

LÄNK: Kraft: ”Vaknar en liten djävul bakom axeln”